Eländig natt är väl inte det bästa när man ska upp i arla morgonstund för en hantverkares skull...tur för honom att han var väldigt behaglig att vila ögonen på :)
Så idag levs livet i en något dimmig värktablettstillvaro, värktabletter som ändå inte hjälper till fullo, men man får vara glad för det lilla. Lyckades samla tankarna något så när för att via webben lämna in min första bokrecension till bibblans Sommarboken och då kan jag ju även knåpa ihop en liten recension här om någon av er fina läsare behöver ett boktips för sommarens lata dagar.
Boken jag nyligen läst är ännu en rafflande roman av Katherine Webb som tycks ha en förkärlek för att både väva samman olika tidsepoker och att avslöja sedan länge förborgade mörka hemligheter. I Sanningen om Alice rör vi oss dock bara under 1800-talets två första årtionden, men mörka hemligheter är där desto fler av. I denna roman korsas två kvinnors vägar i sin jakt på sanningen om Alice som en dag spårlöst försvann och på en herrgård i Bath sitter Jonathan med sina fruktansvärda minnen från Napoleonkrigen som enda sällskap, men är det de enda minnen han plågas av? Vet han vad som egentligen hände med Alice?
Författaren har åter igen skrivit en bladvändare med fängslande människoporträtt och målande miljöbeskrivningar....en bok svår att lägga ifrån sig.
 
Allt gott till er alla, hoppas ni är utvilade och pigga efter den extra ledigheten som helgen bjöd på.
 
 

Kommentera

Publiceras ej